Lasten ja nuorten ryhmäliikunnan tuntiesittelyt

Tanssitunnit

Satubaletti 5-6 v.

Opetellaan baletin alkeita. Tunnin rakenne: lämmittely ja alkuleikit, baletti ja rauhoittuminen. Tunnille paljain jaloin tai tossuilla ja jumppa-asussa.

 

Baletti

Balettitunneilla tutustumme baletin maailmaan ja tankotyöskentelyyn. Harjoittelemme baletin perusliikkeitä ja rytmiikkaa sekä työstämme vartalon asentoa ja aukikiertoa. Teemme vuoden aikana pieniä tansseja ja kausi huipentuu esitykseen. Tunneilla edetään ryhmän valmiuksien mukaan.

 

Discodance

Tunnilla rakennetaan tanssisarjoja hittibiiseihin. Tanssitunnin rakenne: lämmittely (sisältää tekniikkaa), liikkuva osio ja koreografia. Hauskaa, rentoa liikuntaa, jossa tyyli on vapaa. Nauti musiikista ja tanssi itsesi liikkeelle.

Ryhmät:

  • Discodance 5-7 v. kids
  • Discodance 8-12 v. alkeet

 

Jazzdance alkeet ja tekniikka 9-13 v.

Jazzdance tunneilla lämmitellään, harjoitellaan tanssitekniikkaa keskilattialla, tehdään erilaisia tilassa liikkuvia sarjoja, huolletaan kehoa ja tunnin päätteeksi tehdään vaihtuvaa tanssikoreografiaa. Erilaiset koordinaatioharjoitukset, tilassa vauhdikkaasti etenevät askelkuviot, hypyt, piruetit ja jalannostot ovat jazzille tyypillisiä. Jazztunneilla asuna on omanlainen rento ja esteettömän liikkumisen mahdollistava treeniasu. Pehmeiden jazztossujen käyttö on suositeltavaa mutta ei välttämätöntä.

 

Mixdance 7-10 v.

Tunneilla tanssitaan erilaisia tyylilajeja mm. showjazz, commercial, baletti ja broadway styles. Tunnin rakenne: diagonaalisia liikkumisia lämmittelyksi, tanssitekniikkaa, venyttelyosio ja lopuksi koreografiaa. Tunnille paljain jaloin tai tanssiin sopivat sisäkengät jalassa.

 

Showdance 11-15 v.

Showtanssi voi olla mitä vain tanssityyliä perinteisistä musikaali- ja teatteritansseista jazztanssiin ja latinalaisiin tansseihin unohtamatta päivän uusimpia trendejä. Uudet tanssisarjat alkavat aina kauden alussa. Tanssitunnin rakenne: lämmittely (sisältää tekniikkaa), liikkuva osio ja koreografia. Tunnille paljain jaloin tai tanssiin sopivin sisäkengin.

 

Streetdance 9-13 v.

Tunnilla harjoitellaan tekniikkaa, koreografioita ja venytellään. Kauden aikana rakennetaan myös yksi pidempi koreografia. Street-tunneilla tutustutaan eri katutanssityyleihin mm. hip hop, locking ja house. Street-lajille on ominaista monipuolinen rytmiikka, musikaalisuus, koordinaatio sekä erilaiset pysähdykset. Musiikkina soivat uusimmat hitit. Tunti sopii kaikille lajista kiinnostuneille, et tarvitse aiempaa kokemusta. Mukaan tarvitset juomapullon ja tanssiin sopivat sisäkengät/tossut tai vaihtoehtoisesti paljainjaloin.

Katso lasten ja nuorten tanssitunnit kalenterista »

 


 

Temppis

Tunneilla harjoitetaan motorisia perustaitoja: erilaisia liikkumistaitoja, tasapainotaitoja ja välineiden käsittelyä vauhdikkaiden ja monipuolisten ratojen muodossa. Samalla opitaan ohjeiden kuuntelua, muiden huomioon ottamista ja ryhmässä toimimista. Temppistunnin rakenne: alkupiiri, lämmittelyleikit, tunnin aihe, temppurata, loppupiiri. Temppistunnilla lapset liikkuvat ilman aikuista.

Ryhmät:

  • Temppis 3 v.
  • Temppis 4-5 v.
  • Temppis 5-6 v.

Katso lasten temppistunnit kalenterista »