Lasten ja nuorten ryhmäliikunnan tuntiesittelyt

Tanssitunnit

Satubaletti

Opetellaan baletin alkeita. Tunnin rakenne: lämmittely ja alkuleikit, baletti ja rauhoittuminen. Tunnille paljain jaloin tai tossuilla ja jumppa-asussa.

Ryhmät:

  • Satubaletti 5-6 v.
  • Satubaletti 6-7 v.

 

Lasten tanssi 4-6 v.

Tunneilla tutustutaan tanssin maailmaan hyödyntäen erilaisia leikkejä ja harjoituksia. Tanssin alkeita, rytmiikkaa, koordinaatiota, oman kehon tuntemusta sekä ryhmän jäsenenä toimimista harjoitellaan lempeällä ja leikkimielisellä otteella. Lastentanssi tukee lapsen kokonaisvaltaista kehitystä sekä antaa mainion pohjan tulevalle tanssijatähdelle.

 

Discodance

Discotanssi on energinen ja vauhdikas tanssilaji. Tunneilla harjoitellaan lajille tyypillisiä liikkeitä ja tekniikkaa mukaansatempaavan musiikin tahtiin.

Ryhmät:

  • Discodance 5-7 v. kids
  • Discodance 8-12 v. alkeet

Kids -tunnilla (5-7 v.) astutaan discotanssin pyörteisiin leikkien ja harjoitteiden kautta. Tunti kehittää mm. lapsen rytmitajua, koordinaatiota, motorisia taitoja ja ryhmän jäsenenä toimimista. Tunti koostuu lämmittelyleikeistä, venyttelystä ja lyhyiden tanssisarjojen rakentamisesta.

Alkeistunnilla (8-12 v.) hiotaan lajin perusteita sekä nautitaan liikunnan ja tanssin riemusta. Tunti koostuu lämmittelystä, venyttelystä, teknillisestä osiosta ja koreografiasta, myös erilaisia leikkejä ja harjoitteita hyödyntäen. Tunti saa sykkeen nousuun ja hymyn huulille!

 

Mixdance 

Mixdance -tunneilla tutustutaan erilaisten tanssityylien, kuten show-, street-, disco-, sekä nykytanssin perusteisiin. Tunti koostuu lämmittelystä, venyttelystä, teknillisestä osiosta ja koreografiasta, tyylilajille ominaisen musiikin tahtiin. Tunti soveltuu kaikentasoisille tanssijoille.

Ryhmät:

  • Mixdance 7-12 v.

 

Showtanssi 

Showtanssi voi olla mitä vain tanssityyliä perinteisistä musikaali- ja teatteritansseista jazztanssiin ja latinalaisiin tansseihin unohtamatta päivän uusimpia trendejä. Uudet tanssisarjat alkavat aina kauden alussa. Tanssitunnin rakenne: lämmittely (sisältää tekniikkaa), liikkuva osio ja koreografia. Tunnille paljain jaloin tai tanssiin sopivin sisäkengin.

Ryhmät:

  • Showtanssi 7-10 v.
  • Showtanssi 11-15 v.

 

Katso lasten ja nuorten tanssitunnit kalenterista »

 


 

Temppis

Tunneilla harjoitetaan motorisia perustaitoja: erilaisia liikkumistaitoja, tasapainotaitoja ja välineiden käsittelyä vauhdikkaiden ja monipuolisten ratojen muodossa. Samalla opitaan ohjeiden kuuntelua, muiden huomioon ottamista ja ryhmässä toimimista. Temppistunnin rakenne: alkupiiri, lämmittelyleikit, tunnin aihe, temppurata, loppupiiri. Temppistunnilla lapset liikkuvat ilman aikuista.

Ryhmät:

  • Temppis 4-5 v.
  • Temppis 5-6 v.

 

Katso lasten temppistunnit kalenterista »