Lasten ja nuorten ryhmäliikunnan tuntiesittelyt

Tanssitunnit

Satubaletti

Opetellaan baletin alkeita. Tunnin rakenne: lämmittely ja alkuleikit, balettiosuus ja rauhoittuminen. Tunnille paljain jaloin tai tossuilla ja jumppa-asussa.

Ryhmät:

  • Satubaletti 5-6 v.
  • Satubaletti 6-7 v.

 

Lasten tanssi 4-6 v.

Tunneilla tutustutaan tanssin maailmaan hyödyntäen erilaisia leikkejä ja harjoituksia. Tanssin alkeita, rytmiikkaa, koordinaatiota, oman kehon tuntemusta sekä ryhmän jäsenenä toimimista harjoitellaan lempeällä ja leikkimielisellä otteella. Lastentanssi tukee lapsen kokonaisvaltaista kehitystä sekä antaa mainion pohjan tulevalle tanssijatähdelle.

 

Nykytanssi

Nykytanssi on ilmaiseva ja balettia vapaammin liikkuva laji. Nykytanssissa yhdistyvät erilaiset tanssilajit, esimerkiksi jazz ja baletti, mutta näihin lajeihin verrattuna nykytanssissa käytetään hyväksi maan vetovoimaa, eli lattiatasossa liikutaan paljon. Nykytanssitunnilla tutustutaan lajin perusteisiin hauskalla tavalla, joka kehittää nuoren tanssijan koordinaatiota ja tanssitaitoja. Nykytanssitunti koostuu lämmittelystä ja alkuleikeistä, lyhyistä tanssisarjoista, joihin kuuluu lattiatekniikka ja lattian poikki - harjoituksia sekä loppurauhoittumisesta. Tunnille paljain jaloin, pitkissä housuissa ja lyhythihaisessa tai muussa urheiluun sopivassa yläosassa. 

Ryhmät:

  • Nykytanssi 5-7 v.
  • Nykytanssi 8-12 v.

 

Mixdance 

Mixdance -tunneilla tutustutaan erilaisten tanssityylien, kuten show-, street-, disco-, sekä nykytanssin perusteisiin. Tunti koostuu lämmittelystä, venyttelystä, teknillisestä osiosta ja koreografiasta, tyylilajille ominaisen musiikin tahtiin. Tunti soveltuu kaikentasoisille tanssijoille.

Ryhmät:

  • Mixdance 7-12 v.

 

Showdance

Showdance voi olla mitä vain tanssityyliä perinteisistä musikaali- ja teatteritansseista jazztanssiin ja latinalaisiin tansseihin unohtamatta päivän uusimpia trendejä. Uudet tanssisarjat alkavat aina kauden alussa. Tanssitunnin rakenne: lämmittely (sisältää tekniikkaa), liikkuva osio ja koreografia. Tunnille paljain jaloin tai tanssiin sopivin sisäkengin.

Ryhmät:

  • Showdance 7-10 v.
  • Showdance 11-15 v.

 

Katso lasten ja nuorten tanssitunnit kalenterista »

 


 

Temppis

Tunneilla harjoitetaan motorisia perustaitoja: erilaisia liikkumistaitoja, tasapainotaitoja ja välineiden käsittelyä vauhdikkaiden ja monipuolisten ratojen muodossa. Samalla opitaan ohjeiden kuuntelua, muiden huomioon ottamista ja ryhmässä toimimista. Temppistunnin rakenne: alkupiiri, lämmittelyleikit, tunnin aihe, temppurata, loppupiiri. Temppistunnilla lapset liikkuvat ilman aikuista.

Ryhmät:

  • Temppis 4-5 v.
  • Temppis 5-6 v.

 

Katso lasten temppistunnit kalenterista »