Aikuisten ryhmäliikunnan tuntiesittelyt

Kehonhuolto

Core+stretching

Core+streching on rauhallinen tunti, jossa liikkuvuusharjoittelun ja venyttelyn lomassa vahvistetaan keskivartaloa sekä parannetaan vartalon kannatusta ja ryhtiä. Liikkeet tehdään omaan tahtiin.

 

FasciaMethod

FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä kehonhuoltomenetelmä, jossa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla. Näkökulma on kuntouttava sisältäen harjoitteita yleisimpiin tuki- ja liikuntaelinoireisiin. Soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään tehokkaasti ja edistää hyvinvointiaan

 

Iyengarin jooga

Iyengarjoogassa keskitytään tekemään asanat tarkasti siten että ne ovat anatomisesti oikein linjattuja ja nivelet eivät kuormitu. Tunneilla käytetään apuvälineitä (mm. vöitä ja palikoita), niin että kaikki pystyvät tekemään harjoituksia oman fyysisen kuntonsa mukaisesti. Tuntien selkeä ja harkittu rakenne auttaa ymmärtämään omaa kehoaan aiempaa syvällisemmin sekä löytämään uusia piirteitä itsestään.

Ryhmät:

  • Iyengarin jooga alkeisjatko
  • Iyengarin jooga jatko

 

Kehonhuolto

Kehonhuolto on tunti kaikille, jotka haluavat lisätä oman kehon liikkuvuutta. Hyvä liikkuvuus mahdollistaa laajat liikeradat. Tunti alkaa lämmittelyllä jonka jälkeen venytellään dynaamisesti ja staattisesti. Tunneilla voidaan käyttää myös rullia palautumisen edistämiseksi.


Pilates

Pilates on kehonhallintaa, jonka avulla lisätään voimaa ja kestävyyttä kehoon. Pilates tunnilla keskitytään keskivartalon hallintaan ja kehon syvien lihasten vahvistamiseen. Tunnilla voidaan käyttää välineitä, esimerkiksi vastusnauhoja, palloja ja pilatesrenkaita. Pilatesmenetelmän kuusi periaatetta ovat: hallinta, keskittyminen, keskustan käyttö, hengitys, täsmällisyys ja liikkeen virtaus.

Ryhmät:

  • Pilates alkeet
  • Pilates alkeisjatko
  • Pilates jatko


Rentouttava jooga

Tunti sopii kaikille. Restoratiivinen jooga on palauttavaa, tasapainottavaa ja avaavaa. Asanoissa käytetään apuvälineitä ja niissä viivytään pitkään, joilloin saadaan sekä keho että mieli rauhoittumaan.


Tai ji

Tai-ji on terveyttä edistävää liikuntaa jossa pyritään käyttämään kehoa kokonaisvaltaisesti ja liikkeen avulla rentouttamaan keho ja mieli. Harjoitus aloitetaan pehmeillä ja hitailla liikkeillä, jotka sopivat kaikille. Pidemmälle edenneille opetetaan myös nopeita sarjoja, pariharjoituksia ja itsepuolustussovellutuksia.

Ryhmät:

  • Tai ji jatko 1
  • Tai ji jatko 2

 

YogaFlow

Yogaflow on hidastempoinen tunti, joka avaa sekä vahvistaa kehoa. Tunti kehittää tasapainoa, notkeuttaa niveliä ja rentouttaa kehoa sekä mieltä. Joogaflow sisältää vaikutteita tai-jistä, joogasta ja pilateksesta. Tunnilla tehdään liikkeitä omaan tahtiin, kehoa kuunnellen. Tunti päättyy rentoutukseen.


Äijäjooga

Äijäjoogassa joogataan rennosti äijämeiningillä. Mitä jäykempi äijä sitä paremmin tunti sopii juuri sinulle. Tunnilla jokainen venyy omaan tahtiin. Jooga tuo notkeutta niveliin ja rentouttaa mieltä. Ota mukaan avoin mieli ja rennot vaatteet. Loppurentoutuksessa on lupa kuorsata.

Katso aikusten kehonhuollon tunnit kalenterista »

 


 

Ryhmäliikuntatunnit

Body

Body on lihaskuntopainotteinen perusjumppa joka alkaa reippaalla lämmittelyllä (15-20min.).
Lihaskunto-osuudessa voidaan käyttää välineitä kuten käsipainoja ja voimatankoja. Lihaskuntoa vahvistetaan pitkillä sarjoilla ja pienillä painoilla. Tunti parantaa aerobista- ja lihaskestävyyttä eikä sisällä vaikeita askelsarjoja.

 

Kahvakuula

Tunti on monipuolinen, toiminnallinen lihaskuntotunti joka sopii kaikille. Tällä tunnilla voit haastaa itsesi isommilla kuulilla mutta myös aloittaa kahvakuulaharjoittelun valitsemalla kevyemmän kuulan. Tunnilla käytetään 4 -24 kg kuulia oman kuntotason mukaan.


Kiinteytys 

Kiinteytys on perusjumppatunti, jossa pääpaino on aerobisessa osuudessa. Aerobinen osuus kestää noin 30min. ja vaikeustaso voi hieman vaihdella ohjaajan ja ohjelman mukaan. Lyhyt lihaskunto osuus tehdään oman kehon painolla tai välineenä voi olla keppi tai kuminauha.

 

PowerStep

Tehokas ja yksinkertainen steptunti. Lihaskuntoa askeltaen laudalle ja voimaharjoitteita. Liikkeet tehdään rauhallisessa tahdissa. Tunti on haastava! Lihakset joutuvat koville. Tunti sopii kaikille, painoja voi säätää. Tehokas porrastreeni sisällä!


Pump

Tehokas levypainotunti sopii kaikille jotka haluavat kehittää lihaskestävyyttä. Tunnilla harjoitetaan koko kehoa hyvän musiikin tahdissa. Tunnilla käytetään tankoja, levypainoja ja käsipainoja. Tunti sopii naisille ja miehille.

 

Ryhtiä rankaan

Rauhallinen tunti ryhdin tueksi. Tunti aloitetaan kehoa avaavilla rullauksilla ja kierroilla. Tunnilla vahvistetaan ryhtiä tukevia lihaksia kuten vatsaa ja selkää sekä parannetaan liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Välineenä käytetään usein keppejä, mutta välillä myös pieniä käsipainoja, kuminauhoja tai palloja.


Äijätreeni

Kiertoharjoittelutunti kaikille äijille, jotka haluavat parantaa lihaskestävyyttä. Tunnin rakenne: lämmittely, monipuolinen kiertoharjoitteluosuus ja venyttely. Kokonaisvaltaista treeniä, jossa itse määräät harjoittelutahdin ja käytettävät painot.


Äijätunti

Tunti sopii kaikille äijille. Tunnin aluksi otetaan hiki pintaan askeltaen, juosten ja hyppien. Lihaskunto-osuudessa vahvistetaan lihaksia käsipainoilla, voimatangoilla, levypainotangoilla tai jättipalloilla.

Katso aikusten kertamaksu tunnit kalenterista »

 


 

Sisäpyöräily- ja kiertoharjoittelutunnit

Kiertoharjoittelu

Tunti sopii kaikille. Tunnilla käytetään hydraulisen vastuksen laitteita ja vapaita painoja. Jokaisessa pisteessä ollaan n. 45-60 sekunnin ajan jonka jälkeen vaihdetaan liikettä. Kokonaisvaltaista treeniä jossa suoritusvauhdin ja painot määräät itse.


Myride

Tunti sopii kaikille pyöräilystä kiinnostuneille. Monipuolinen intervallitunti jossa poljetaan upeissa maisemissa jotka on kuvattu ympäri maailmaa. Tunnin rakenne: lämmittely 10 min, harjoitusosuus 30 min, jäähdyttely ja venyttely. Mukaan tarvitset juomapullon, hikipyyhkeen ja kovapohjaiset kengät.


Sisäpyöräily perus

Tunti sopii kaikille. Tunnin alussa käydään läpi pyörän säädöt ja polkutekniikka. Tunnin rakenne: alkulämpö n. 10 min, harjoitusosuus 30 min, jäähdyttely ja venyttely. Jokainen voi säädellä treeniä oman kuntonsa mukaan lisäämällä tai keventämällä vastusta. Mukaan juomapullo, hikipyyhe ja kovapohjaiset kengät.


Sisäpyöräily Teema

Teematunti jota vauhdittavat erilaiset musiikkityylit. Tunnin rakenne: alkulämmittely 10 min, treeniosuus 30 min, jäähdyttely ja venyttely. Tunnin teemana voi olla intervalli, mäki tai cardiotreeni. Tunnin aiheena voi olla myös karaoke – treenaa ja laula. Mukaan hikipyyhe, juomapullo ja kovapohjaiset kengät.

Katso aikusten sisäpyöräily- ja kertaharjoittelutunnit kalenterista »

 


 

Tanssilliset tunnit

Afro

Afro on afrikkalaiseen tanssiperinteeseen pohjautuvaa tanssia. Afrotanssi on energistä, tehokasta ja hauskaa. Niska- ja hartiaseudun lihakset ja lantio saavat liikettä – liikkuvuus lisääntyy.

Afrotanssi on myös loistavaa luustoliikuntaa; hypyt ja tömistelyt vahvistavat tehokkaasti luustoa. Tunnin rakenne: lämmittely, jossa käydään koko keho läpi, tanssikoreografiaosuus ja venyttely.

Ryhmät:

  • Afro alkeisjatko
  • Afro jatko


Baletti

Aikuisten balettitunnilla opetellaan ja harjoitellaan baletin perusliikkeitä ja tutustutaan klassisen baletin traditioon. Pyrkimyksenä on kehittää kehonhallintaa sekä liikkeen esteettisyyttä ja ilmaisua. Opetus etenee tavoitteellisesti ryhmän tason mukaan. Varusteiksi riittävät pehmeät balettitossut tai sukat ja joustava tanssiasu. Ei vaadi aikaisempaa balettitaustaa.

 

Dancemix

Dancemix -tunti on hauska, helppo, tehokas ja hikinen tanssitunti. Tunti etenee kappaleittain musiikin tyylilajien vaihdellessa laidasta laitaan. Ei sisällä vaikeita askelsarjoja. Sopii kaikille, jotka haluavat hassutella musiikin viemänä ja kohottaa samalla kuntoa.

 

Dance+core

Hauska, helppo, tehokas ja hikinen tanssitunti. Tunti etenee kappaleittain musiikin tyylilajien vaihdellessa laidasta laitaan. Ei sisällä vaikeita askelsarjoja. Sopii kaikille, jotka haluavat hassutella musiikin viemänä ja kohottaa samalla kuntoa. Core-osuudessa vahvistetaan monipuolisesti vatsa- ja selkälihaksia oman kehon painolla. Tunti päättyy rauhalliseen venyttelyyn.

 

Latin sweat & fun

Latin sweat & fum on täynnä erilaisia tanssirytmejä iloisesti ja energisella sykkeellä. Tunnin alussa lämmitellään tehden latinalaisrytmejä lyhyellä askelkuvioiden ja tanssikoreografian yhdistelmällä. Tunti koostuu erilaisista tanssilajeista. Koreografian tekniikkatreenissä harjoitellaan perusaskeleita ja erilaisia askelkuvioita sekä kiinnitetään huomiota mm. vartalon ja käsien liikkeisiin.

 

Salsa

Helppo ja hauska tunti joka sopii kaikille. Tunnille tuodaan karibialainen ja kuubalainen tunnelma tanssin kautta. Tunti rakentuu kolmesta osasta: lämmittely, koreografia ja jäähdyttely. Nautitaan tanssista mukaansatempaavan musiikin tahdissa!

 

Katso aikuisten tanssilliset tunnit kalenterista »