Ilmoittautuminen kaudelle 2023-2024

Tapanilan Erän koululaisten liikuntakerho lukuvuonna 2023-2024

Turvallinen iltapäivähoito lukukausien aikana (1.- ja 2.luokkalaisille ja erityisen tuen tarpeessa oleville) liikuntakasvatuksen menetelmin. Tavoitteena lasten ja perheiden hyvinvointi. Painopisteinä lapsen henkisen ja fyysisen kasvun tukeminen.

Tapanilan Erän liikuntakerho on toiminut menestyksellä jo vuodesta 1987, siis jo 35 vuotta. Toiminnan tarkoituksena on tarjota arkipäivisin Koillis-Helsingissä perheiden 1.- ja 2.luokkalaisille koululaisille liikunnallisesti aktiivinen ja turvallinen iltapäivähoito lukukausien aikana. Myös erityisen tuen tarpeessa olevat oppilaat ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Kerhossa lapsille tarjotaan iltapäivän aikana välipala. Liikuntapäiväkerho toimii osana perusopetuslain mukaista iltapäivätoimintaa. Kesäloman ensimmäisen kuukauden aikana koululaisille pyritään järjestämään mahdollisuus osallistua ohjattuun liikuntakerhotoimintaan.

Asiakasmaksuina peritään klo 16.00 päättyvä toiminta 100 €/kk ja klo 17.00 päättyvä toiminta 120 €/kk.

Liikuntakerhon ohjelma sisältää päivittäin ohjattua liikuntaa sekä mahdollisuuden leikkiä, askarrella ja tarvittaessa myös hiljentyä ja tehdä läksyjä. Lapsikeskeinen ja leikinomainen liikunta yhdistettynä turvalliseen ympäristöön kasvattaa lapsia omaksumaan terveitä liikunnallisia malleja, vahvistaa sosiaalisia taitoja ja lapsen minäkäsitystä. Ohjaajien kerhossa työskentelevät Tapanilan Erän henkilökuntaan kuuluvat lasten liikunnanohjaukseen erikoistuneet liikunnanohjaajat ja kasvatuksen ammattilaiset.

Tapanilan Urheilukeskuksessa, Erän nuorisotalon tiloissa toimivaan Erän kerhoon otetaan lukuvuonna 2023-2024 noin 50 koululaista. Erän kerhon liikuntatuokiot tapahtuvat Tapanilan Urheilukeskuksen eri liikuntatiloissa.

Lisätietoja iltapäivähoitoon hakemisesta saa osoitteesta hel.fi/iltapaivatoiminta, koulujen infotilaisuuksissa sekä Tapanilan Erän koululaisten liikuntakerhon numerosta 050 408 1077 tai sähköpostilla osoitteesta ip-kerho@tapanilanera.fi

 

Hakuaika

Hakuaika lukuvuoden 2023–2024 iltapäivätoimintaan on 6.3.–1.5.2023. 

Julkaisemme hakulomakkeen 6.3.2023 sivulla https://www.hel.fi/helsinki/fi/kasvatus-ja-koulutus/perusopetus/aamu-ja-iltapaivatoiminta/iltapaivatoiminta/iltapaivatoiminta.Täytä hakulomake verkossa ja allekirjoita vahvalla tunnistautumisella. Jos et voi käyttää verkkolomaketta tai tunnistautumista, voit hakea paperilomakkeella.

Voit lähettää hakemuksen hakuajan aikana milloin tahansa. Paikkoja jaettaessa ei ole merkitystä sillä, mihin aikaan hakuajan sisällä olet lähettänyt hakemuksen.
 

Näin haet lapsellesi paikkaa iltapäivätoiminnasta lukuvuodelle 2023–2024

 1. Tutustu alueesi toimintapaikkoihin ja valitse sopiva.

  Voit etsiä iltapäivätoiminnan paikkoja  Palvelukartalta. Lukuvuoden 2023–2024 toimintapaikkojen tiedot päivittyvät palvelukartalle lähempänä hakuajan alkamista.

  Kirjoittamalla osoitekenttään kodin tai koulun osoitteen, saat listan niiden lähimmistä toimintapaikoista. Osassa paikoista toiminta loppuu kello 16 ja osassa klo 17.
   
 2. Ota valitsemasi toimintapaikan tiedot talteen.

  Hakemusta varten tarvitset seuraavat tiedot: toimintapaikka, toimintapaikan osoite ja toiminnan toteuttaja. 
   
 3. Tee hakemus

  Täytä hakulomake verkossa (linkki hakulomakkeeseen julkaistaan 6.3.) ja allekirjoita se vahvalla tunnistautumisella (verkkopankkitunnus, mobiilivarmenne tai sirullinen henkilökortti).

  Huomaathan, että hakemuksen lähettämisestä ei tule vahvistusviestiä. Voit tallentaa hakemuksen itsellesi PDF-muodossa.

  Jos et voi täyttää verkkolomaketta, voit hakea myös paperilomakkeella (linkki hakulomakkeeseen julkaistaan 6.3.) 

  Tulostettavan lomakkeen voit postittaa osoitteeseen: Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Iltapäivätoiminta, PL 51300, 00099 Helsingin kaupunki tai tuoda postilaatikkoon osoitteeseen Töysänkatu 2 D, 00510 Helsinki.
   
 4. Odota päätöstä

  Hakuaikana hakeneille postitetaan päätökset heinäkuun aikana. Päätösten valmisteluaikana paikoista ei saa väliaikatietoja.

  Hakuaikana hakeneille 1.–2.-luokkalaisille tarjotaan iltapäivätoimintapaikkaa. Jos paikka ei järjesty siitä toimintapaikasta, johon olet hakenut, lapsellesi tarjotaan paikkaa toisesta alueenne toimintapaikasta.

  Jos haet hakuajan ulkopuolella, paikan saaminen ei ole varmaa. Hakuajan ulkopuolella tulleet hakemukset käsitellään lukuvuoden jo alettua paikkatilanne huomioiden.

Iltapäivätoiminta alkaa 10.8.2023 ja päättyy 1.6.2024.

Tapanilan Erän koululaisten liikuntakerho
Hiidenkiventie 21, 00730 Helsinki
050 408 1077
ip-kerho@tapanilanera.fi