Lasten liikuntakerho

Tapanilan Erän liikuntakerho
Hiidenkiventie 21 00730 Helsinki
ip-kerho@tapanilanera.fi
050 408 1077

Tapanilan Erän liikuntakerhon toimintaidea on olla turvallinen, liikuntaan painottunut iltapäivähoitopaikka. Perustavoitteena on lapsen kokonaisvaltainen kehittäminen liikunnallisten virikkeiden avulla. Käymme vuosisuunnitelmamme mukaan läpi monipuolisesti eri liikuntamuotoja- ja lajeja lähtien motorisista perustaidoista ja perusliikkeistä. Tavoitteenamme on, että lapset omaksuisivat positiivisen ja hauskan liikkumisen kautta liikunnan tärkeäksi osaksi elämäänsä myös tulevaisuudessa.

Kasvatuksessamme korostuu lapsikeskeisyys ja ajatus, jossa lapsi oppii parhaiten itse kokeilemalla, ihmettelemällä ja tutkimalla. Tavoitteenamme on omatoimisuuden ja itseohjautuvuuden kehittäminen. Kokemusten ja elämysten tarjoaminen ja mielikuvituksen hyödyntäminen on tärkeällä sijalla. Toiminnan suunnittelu lähtee lasten tarpeista ja heidän mielenkiinnonkohteistaan. Tärkeänä toimintamuotona on ryhmätyöskentely.

Liikuntakerhossa liikuntatuokio on olennainen osa päivää ja eri päivien ohjelmaa muokataan joustavasti. Ohjattua liikuntaa on neljästä viiteen kertaan viikossa. Käytössämme on Tapanilan Urheilukeskuksen monipuoliset liikuntatilat.

maanantai                   liikuntasali 4
tiistai                            tatami
keskiviikko                   ulkoilu
torstai                          lelu/leikki ja askartelupäivä
perjantai                      salibandyhalli

Toiminnassamme korostuu leikinomaisuus. Lasten odotetaan osallistuvan liikuntatuokioihin, muuten toiminta perustuu pitkälti vapaaehtoisuuteen. Ohjatun liikunnan lisäksi lapset liikkuvat spontaanisti ja omaehtoisesti jota tuetaan sekä sisällä että ulkona. Liikunnan lisäksi toimintaamme kuuluu askartelua, satuja, pelejä ja ulkoilua. Välipala tilataan ostopalveluna Palmialta.

Tuomo Tammivuori vastaa liikuntakerhon toiminnasta. Lisäksi kerhossa työskentelevät sosionomit Susanna Keijama ja Merja Piiroinen, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja Philip Kähkönen sekä liikuntaneuvoja Rasmus Kautto.  Lisäksi kerhossa ohjataan vuosittain useita opiskelijoita ja tet-harjoittelijoita.

Perusopetuksen iltapäivätoimintaa järjestetään 1-2 -luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille koulupäivän jälkeen. Hakuaika toimintaan on keväisin - katso tarkemmat tiedot Helsingin kaupungin verkkosivuilta.

Kuukausittainen hoitomaksu on 100 € / 120 €.