Voimistelujaosto esittäytyy

03.08.2021 - 12:39

Voimistelujaosto esittäytyy

Vuodesta 2008 itsenäisenä lajijaostona toiminut voimistelujaosto on tunnettu menestyksekkäistä joukkuevoimistelujoukkueista, joiden kirkkaimpiin saavutuksiin kuuluvat useat alle 14-vuotiaiden Suomen mestaruudet sekä 14-16-vuotiaiden maailmanmestaruus yhteistyöjoukkueen voimin vuonna 2017. Jaoston päälaji on joukkuevoimistelu, jossa urheilullisuus ja taiteellisuus yhdistyvät upeasti voimistelijoiden täsmällisesti suorittamissa ohjelmissa. Laji vaatii monipuolisesti kestävyyttä, voimaa, nopeautta ja liikkuvuutta. Voimistelijat harjoittelevat omassa kotihallissaan Tapulikaupungin liikuntakeskuksessa voimistelukanveeseilla lokauusta lähtien sekä lähialueen kouluilla. Satsaus olosuhteisiin mahdollistaa laadukkaat harjoittelumahdollisuudet kaiken ikäisille.

Joukkuevoimistelun harraste- ja kilparyhmien lisäksi jaosto tarjoaa laadukkaita harrastevoimistelun ryhmiä kuten voimistelukouluja ja satuvoimistelua sekä vauhdikkaampaa Freegymiä. Aikuisille ja ikääntyville löytyy tanssillisen voimistelun ryhmiä. Tanssillinen voimistelu keskittyy virtaavaan musiikin mukaan tehtävään liikkeeseen. Lajin voi aloittaa koska vain - hyppää mukaan ja anna liikkeen viedä mennessään.

Vuonna 2021 on vietetty Suomalaisen voimistelun 125v- juhlavuotta, joka huipentuu voimistelufestivaaleihin Suomi Gymnaestrada -tapahtumassa kesällä 2022 Tampereella. Voimistelujaosto osallistuu tapahtumaan suurella joukolla. Osa kenttäohjelmista ei  vaadi aikaisempaa voimistelutaustaa. Nyt kannattaa tulla osaksi yhteisöä ja innostua voimistelusta.

Jaostossa on neljä päätoimista työntekijää ja kolmekymmentä valmentajaa. Kuluneen koronavuoden aikana kulisseissa on kehitetty seuraa Olympiakomitena tähtiseuratyökalujen avulla. Kehitystyö jatkuu ja tavoitteena on lasten ja nuorten laatusertifikaatti lahitulevaisuudessa.

 

Iloa, laadukkaasti, yhdessä - Tapanilan Erällä:)

 

www.tapanilaneravoimistelu.fi

voimistelu@tapanilanera.fi 040 84982207