Tapanilan Erällä jousiammuntaa jo yli 30 vuotta

06.05.2021 - 10:22

Tapanilan Erällä jousiammuntaa jo yli 30 vuotta

 

 

Tapanilan Erän jousiammuntajaosto vietti viime vuonna 30- vuotis juhliaan.

Kysyimme jaoston puheenjohtajalta Timo Rantaselta jaoston historiasta ja tulevaisuuden näkymistä.

 

Tapanilan Erällä jousiammunta on ollut osa lajivalikoimaa jo reilut 30 vuotta. Laji on kehittynyt paljon siitä, mitä se oli kuin ensimmäiset nuolet Erällä ammuttiin. Siitä huolen ovat pitäneet jatkuva välineiden kehittyminen sekä lajin sisällä tapahtuvat muutokset.

 

- Kilpailumuodoissa on tapahtunut muutoksia. Lajia kehitetään televisioon paremmin sopivaksi, jotta katsojan olisi helpompi seurata tapahtumia ja ymmärtää kuka on voitolla. Väline kehityksessä tapahtuu koko ajan ja valmistajat kehittävät uusia ja parempia välineitä, jotka mahdollistavat tulostason nousun, Rantanen kertoo.

Viime vuonna puhjennut maailmanlaajuinen koronapandemia on tuonut, myös omat haasteensa Jousiammuntajaostolle, Mutta Rantanen uskoo, että tulevaisuuden näkymät ovat hyvät. 

- Tulevaisuuden näkymät ovat hyvät, kunhan koronakriisistä aletaan toipumaan. Seurat pääsevät jälleen harjoittelemaan kunnolla ja päästään ampumaan kisoja isommalla osallistujamäärällä, kun ei tarvitse rajoittaa osallistujamäärää. Aika kuitenkin näyttää milloin ollaan taas normaalissa tilanteessa.

Normaalissa tilanteessa saleissa riittäisi harrastajia ja Rantasen mukaan jousiammunta soveltuukin lähestulkoon kaikille, jos vaan keskittymiskykyä riittää.

- Jousiammunta on hyvä laji myös pelkkään harrastamiseen, kun pääsee radalle ampumaan, unohtuu kaikki mahdolliset murheet ja saa keskittyä vain ampumiseen. Lajina jousiammunta soveltuu kaikille 10-vuotiaasta ylöspäin ja yläikärajaa ei ole. Myös nuoremmat voivat tulla lajiin mukaan, jos keskittymiskykyä riittää.

Suuret onnittelut vielä 30-vuotiaalle Jousiammuntajaostolle!

Tutustu Tapanilan Erän jousiammuntajaostoon www.jousiammunta.fi, tapanilanera@jousiammunta.fi, Instagram: https://www.instagram.com/tapanilan_era_jousiammunta/, Facebook: https://www.facebook.com/TapanilanEraJousiammunta/