Erä nousi neljän maalin takaa voittoon SPV:stä

29.10.2011

Erä kauden seitsemäs voitto Salibandyliigassa tuli kärkiottelussa SPV:tä vastaan lukemin 5-4 (0-3, 2-1, 2-0) ja maukkaimmalla mahdollisella tavalla. Lauantai-ilta, täysi Mosahalli ja nousu 0-4-tappioasemasta voittoon ratkaisun synnyttyä kaiken kukkuraksi alivoimalla. Tulos nosti Mosan omat vuorostaan liigan kärkeen.

era-spv_1_mhy.jpgKärkiottelu käynnistyi tasaisena, ja Erä kykeni rakentamaan useita tekopaikkoja, joista parhaassa kilautti Tomi Palin ylärimaa. Erän lopulla kaikki kuitenkin muuttui kun jääkylmästi viimeistellyt SPV näytti, miten se oli kärkipaikkansa ansainnut. Kolme virhettä eräläisiltä, ja kolme kertaa kaivettiin palloa kotijoukkueen verkosta.

Koski ja Kohonen iskivät neljässä sekunnissa

Erätauko tuli eräläisittäin hyvään paikkaan, mutta sen jälkeen painajainen jatkui yhä. Pallo pomppasi aloituksesta laitaan, ja ensimmäisenä paikalle ehtinyt Sami Koski löi pallon suoraan luukulle, josta Mikko Kohonen napautti vieraat jo 0-4-johtoon. Pelikello oli ehtinyt raksahdella toista erää vain neljä sekuntia.
era-spv_2_mhy.jpgPerään Erä tappoi vielä Jiri Tikkasen jäähyn, mutta ote pysyi näyttävästi pyörittäneillä punapaidoilla, ja vain Tomi Ikosen hyvät torjunnat estivät numeroita repeämästä vielä lisää.

Aro iski ylivoimalla ja Oksanen pyörityksestä

Ottelu alkoi kääntyä toisen erän lopulla kun Erä pääsi pelaamaan ylivoimalla. Jarno Ihme peitti ensimmäisen ison paikan, mutta seuraavasta Tommi Aro avasi Erän maalitilin sivaltamalla oikeasta siivestä Mika Moilasen syötön verkkoon.
Seuraavassa vaihdossa yleisö sai taas huutaa kun oli Erän nuorisokentän vuoro iskeä pitkästä hyökkäyksestä. Tomi Palin käänsi pallon maalin takaa tolpalle ja Jere Oksanen nosti läheltä yläpeltiin jo 2-4.

Mika Moilanen ratkaisi alivoimalla

Kolmas erä oli tänään kotijoukkueen hallintaa ja kahden ensimmäisen kontrolloitu peli tiessään kun hyökkäykset vyöryivät välillä vuorotahtiin päästä päähän. era-spv_3_mhy.jpgNeljännellä minuutilla erotuomarin kädet nousivat ristiin pään päälle kun maalille nousemassa olleen Tuomas Iiskolan mailaa nostettiin takaa. Tommi Aron rangaistuslaukaus pysähtyi Jarno Ihmeeseen, mutta seurannut kahden minuutin ylivoima tuotti tuloksen. Ihme torjui Mika Moilasen kaukolaukauksen eteensä, ja palloon ensimmäisenä ehtinyt Tom Strömsten nosti sen pienen sivuliikkeen jälkeen sisään.
Seuraavat melkein kymmenen minuuttia pelattiin ilman osumia, mutta kuusi minuuttia ennen loppua Erä iski. Jussi Kosola lähetti nopean käännön jälkeen pitkän syötön syvälle, ja yhtäkkiä Mika Moilanen sekä Tuomas Iiskola kiitivät kaksin Jarno Ihmettä vastaan. Moilanen ei lähtenyt syöttämään vaan siirsi rystylle ja nosti tasoituksen (neljäs kuva).
Vain puoli minuuttia myöhemmin oli kuitenkin Tuukka Kiviranta karussa Erän harhasyötön jälkeen, ja hän pysähtyi vain rankkarin arvoisella kurotuksella takaa. era-spv_4_mhy.jpgTomi Ikonen peitti kuitenkin maalinsa loppuun saakka, ja Tatu Väänäsen kunnianhimoinen nosto oman selän takaa nousi ohi.
SPV heitti kaukaloon pelätyn ylivoimaviisikkonsa, mutta maali syntyi tällä kertaa toiseen päähän. Pallo iskettiin laidassa keskiviivan kohdalla irti vastustajan lavasta, ja ensimmäisenä siihen ehtinyt Mika Moilanen kiskaisi matkaan yllättävän matalan kaukolaukauksen, joka upposi etukulmasta ohi Jarno Ihmeen.
Erä piti pelinsä koossa viimeisen viisiminuuttisen eikä SPV onnistunut enää maalinteossa edes kuudella viittä vastaan.

Yllättävät ratkaisut toimivat

- Pelattiin tänään alku huonosti, tehtiin aika paljon virheitä eikä saatu omia jalkoja liikkeelle, neljällä tehopisteellään illan hahmoksi noussut Mika Moilanen arvioi.
- Ensimmäisen maalin tekeminen oli työn takana, mutta sitten alkoi tulla onnistumisia myös ylivoimalla, joka on ollut meille tällä kaudella vaikeaa.
Moilanen teki sekä tasoituksen että voittomaalin yllättävillä ratkaisuilla kun ei ensin lähtenyt syöttämään kahdella nollaa -vastaan hyökkäyksessä ja sitten päätti alivoimalla laukoa kaukaa pallon pitämisen sijasta.
- "Jape" olisi varmaan peittänyt syötön jos olisin vielä yrittänyt siirtää. Viidennessä maalissa hän ei varmaan kyllä odottanut, että kukaan lähtisi alivoimalla laukomaan tuollaisesta paikasta. Veto lähti sopivasti polven korkuisena etukulmaan ja pomppasi sisään, Moilanen kertoi.

Ottelutilastoon tai Mikko Hyvärisen ottelukuviin

Kuvat: Mikko Hyvärinen

24.03.2017EräViikingit C03-pohjoisen ensimmäiset pelaajakiinnitykset
14.05.2017Grand Gaala 19.5.2017
09.03.2017Erä Akatemia välieriin suoraan kahdella voitolla
26.09.2016Erä Akatemialle pisteet Loviisasta
26.09.2016EräViikinkien junioreiden viikkokatsaus
18.09.2016Erä Akatemia voitti kotiavauksensa
05.06.2016EräGaala päätti kauden 2015-2016
03.05.2016EräGaala lauantaina 14.5 klo 17.30
24.03.2016Salibandyn jättiläiset yhdistyvät ? helsinkiläisestä EräViikingeistä maailman suurin salibandyseura
14.03.2016Erän junioreiden pudotuspelikevät vauhdissa!

Siirry arkistoon »